Vi har fått en del kommentarer på de senast publicerade bilderna som berör hotellets läge, de närmaste omgivningarna och vad som finns att tillgå i form av restauranger etc. Hotellet ligger beläget mitt på en nära två mil lång strand, och det oexploaterade läget har varit en bidragande orsak till att Langley har valt att etablera sig just här. Men tro mig, det finns civilisation på en armlängds avstånd.

Oasis skymtar längst bort i bild

Det är enkelt att promenera längs med stranden åt båda håll från hotellet. Närmaste granne ligger 600 meter österut, det är ett litet familjeägt hotell som heter Oasis. De har en trevlig taverna som man är välkommen att besöka. Fortsätter man sedan ett par hundra meter till så finner man ett helt rekreationsomrade kring Bouka-boulevarden, med flera restauranger och och strandfaciliteter. Detta är dock inget utpräglat turistområde, utan publiken här är uteslutande grekisk.

Även västerut på stranden så ligger flera barer och restauranger 

En kilometer åt andra hållet ligger ett äldre internationellt hotell, och längs strandkanten mellan detta hotell och vår resort så ligger ett par restauranger och några mindre barer.

Ett kafeneio i Analipsi under dagens mindre välbesökta timmar

Inåt land så heter närmsta by Analipsi. Den ligger på knappt två kilometers promenadavstånd genom olivlundarna. Vid sidan av ett par mindre affärer sa finner man här några traditionella grekiska barer, ”Kafeneio”, som företrädesvis besöks av äldre, mycket pratglada män.

Messini Skyline

Trampar man sen iväg på grusvägarna så ligger Messini på en halvmils cykelavstånd. Kring torget i stadskärnan ligger caféer, barer och restauranger samlade. Stadslivet i Messini har en trevligt familjär prägel; på helgerna strosar människor i alla åldrar omkring och pratar med dem man händelsevis möter på torget.

Kring torget i Messini ligger restaurangerna vägg i vägg

Slutligen förtjänar det också att nämnas att, för den intresserade, så erbjuder närmsta metropol, Kalamata, ett nattliv som tål att jämföras med de flesta  europeiska storstäder. Det är bara generositeten och vänligheten gentemot främlingar som är märkbart större…          /Hans

 

Annonser