Nu då det  börjar närma sig säsongsstart, så strömmar frågorna in från alla reslystna svenskar.  En hel del berör möjligheter till aktiviteter som till exempel golf. Langleys Food & Beverage Manager Mikael Wallborg, som är på plats inför öppningen av Buca Beach, kunde inte motstå frestelsen att prova på en av de två närliggande banorna. Här lånar vi ut lite bloggutrymme till Mikaels redogörelse.

I veckan har jag fått (tagit mig) äran att spela på The Dunes Costa Navarino. The Dunes är en av Costa Navarinos två banor ritad av Bernhard Langer och sägs vara Greklands i särklass bästa bana, troligtvis en av de bättre i sydeuropa. Resan från Hotellet i Kalamata till Costa Navarino avverkade vi på ca: 45 minuter med ett kort stopp för dricka paus. Vägen dit i sig är en sevärdhet då den löper genom bergslandskap och olivlundar.

Väl framme vid golfklubben som i sig är fantastiskt vacker, med allt tänkbar komfort och fin restaurang började vår fantastiska upplevelse. Givetvis blev vi välkomnade vid dörren och när vi anlänt till receptionen visste de redan vilka vi var. Vi blev snabbt kittade med skor och utrustning av absolut högsta klass. TaylorMade Burner 2012 års modell. Golfbilen stod klar på utsidan med våra klubbor, kallt vatten i kylbox, scorecard, karta, peggar och allt annat man kan tänkas behöva under en golfrunda.

Vi blev till och med överraskade på driving ranchen där ranchbollarna låg snyggt upplagda i små pyramider tillsammans med peggar.

Banan i sig med Lynx-liknade breda fairways vid havet är mycket spektakulär och lika utmanade som förlåtande. Gräset var bomullsmjukt och varje slag kändes som man slog från peg.

Greenerna som givetvis var i toppklass visade sig dock mycket svåra att pricka för oss två glada amatörer då de var oerhört snabba. Vid 5:e hålet kom en representant från golfklubben ut och kollade så att vi var nöjda och hade allt vi behövde. Lämnade även en isad handuk med aloe vera att torka av oss med.

Vid 9 hålet blev vi erbjudna en meny där vi beställde gyros (kebab) som kördes ut till oss vid hål 11 tillsammans med vattenpåfyllning och isade handdukar. Sjukt bra service får jag säga!

En mycket nöjd golfpartner som ni i sommar kommer hitta i Sail & Surf på vår strand i Buca.

Ja, avslutningsvis får jag säga att detta var den absolut bästa golfupplevelse jag haft och hoppas verkligen att alla ni som älskar golf tar chansen att uppleva det jag fått göra.

Hit måste jag åka tillbaka!!!

/Mikael

Annonser