Likt alla Langleys sommardestinationer har även vi på Buca Beach den populära båtuflykten Langley Cruise. Varje torsdag och fredag anordnar vi en seglingsutflykt till den charmiga hamnstaden Koroni. Denna heldagsutflykt låter dig uppleva Messinia från sin absolut bästa vinkel.

Skutan Ilias glider in mot hotellets strand under de stilla morgontimmarna…

…för all lägga sig vid hotellets ponton och vänta på gästerna. 

Vi tar oss ut längs Messinia-buktens västkust mot mysiga Koroni. På vägen kommer vi även att göra ett uppskattat stop för bad och snorkling i det klarblå vattnet.

Vid kaj i Koroni kommer vi att spendera ungefär tre timmar innan vi sätter segel tillbaka mot Buca Beach.

I hamnen ligger de små restaurangerna vägg i vägg. Att passa på att äta en riktigt grekiskt lunch brukar vara väldigt uppskattat.

I Koroni finns det gott om mysiga små gränder med små genuina butiker och restauranger. Ett av de absoluta guldkornen i staden är den venetianska borgen som ligger strax ovanför staden, på gångavstånd från hamnen.

Väl ombord på båten igen kommer vi att börja åka tillbaka norrut mot Kalamata och Buca Beach. På båten finns gott om plats under solskyddet för den som vill slappa lite.

Så här dags på dygnet så infinner sig alltid den friska sjöbrisen, så vi hissar segel för en bekväm medvindsseglats i bukten. Lagom till middagsbuffén är vi tillbaka vid hotellet.

Att segla i de här vattnen är en fantastisk natur- och kulturupplevelse. Nämnde vi föresten att båtens namn, Ilias, kommer från Homeros kända epos Iliaden.

/Activity Team

Annonser