Vårt mål när det gäller utflykter och aktiviteter här på Buca Beach är att vi ska ha något som passar alla. För barnen finns vår Kids Club verksamhet och för den som är sportintresserad erbjuder vi både tennis, segling och diverse andra sportevenemang att delta i. Vi har utflykter till Peleponesos alla sevärdheter av olika karaktär. Från rent kulturella utflykter som Ancient Messini och Olympia till vandringsutflykter till den vackra Voidokilia-stranden. För att anpassa oss till de av er som är sugna på ett riktigt äventyr under er vistelse här erbjuder vi även forsränning eller så kallad rafting.

Att köra rafting innebär att ta man tar sig ner för en flod i en flotte tillsammans med en grupp på mellan fyra och åtta personer. Tillsammans måste gruppen navigera sig genom floden och kryssa mellan stenar och huka under trädstammar.

Vi befinner oss nere vid floderna Loussious och Alphios i närmare tre och en halv timme. Men under den här tiden kommer vi inte enbart syssla med att paddla oss fram i floden. De kunniga guiderna från Trekking Hellas lär oss även hur vi på enklast och säkrast sätt simmar och tar oss fram i floden. Fötter fram, baken upp och styra mot närmaste strandkant.

Vi lär oss även att korsa de strömmande floderna för fot. Vill man inte testa på att simma själv över till andra sidan kan man lungt och säkert bilda en mänsklig kedja där vi tillsammans tar oss över. Detta är en av anledningarna att vi här behöver skor med bra grepp på fötterna när vi kör rafting. 

Floden Loussious, som vi kommer att starta i, är en alp-liknande flod som rinner från bergen med klart källvatten som är helt drickbart. Under sommaren är vattennivån i floderna som lägst vilket också medför att detta är en ganska tillgänglig rafting; perfekt för den äventyrslystne nybörjaren. På den femgradiga svårighetsskalan är raftingen i Loussious och Alphios klassad som en tvåa. Raftingen är också en utmärkt utflykt för barnfamiljer då åldersgränsen är sju år.

Under resan kommer vi även att utforska några av floden Alphios sidofloder. Här hittar vi magnifika paradis med lummig natur och vackra vattenfall. 


Floden Loussious, där raftingen börjar, är något smalare och också lite snabbare, men inte speciellt teknisk. Efter att ha åkt ungefär tre kilometer längst Loussious kommer vi till Peleponnesos största flod, Alphios. Till en början är Alphios lugnare än Loussious, men mot slutet blir den mer teknisk och vi får möjlighet att testa alla kommandon och gruppens sammanhållning.

Förrutom att detta är en otrolig action-upplevelse som absolut inte får missas är det även en fantastisk naturupplevelse att befinna sig i och i miljöerna runt floderna där tecknen på mänsklig närvaro är nästintill obefintliga. Detta är en heldagsutflykt till bergen norr om hotellet, så självklart ingår en stadig lunch efter att vi är färdiga nere vid floden.       

/Activity Team

Annonser